BEOLAB 50

BEOLAB 50

Ervaar de kracht en kwaliteit van de Beolab 50 en geniet van een adembenemende geluidsweergave in jouw eigen huis. Ontdek de nieuwe standaard op het gebied van hifi-audio en laat u betoveren door het vakmanschap en de prestaties van Bang & Olufsen.

Vanaf € 46.650,-

Ground-breaking sound

De Beolab 50 is het resultaat van jarenlange expertise en innovatie op het gebied van geluidstechnologie. Deze luidspreker combineert een elegant ontwerp met ongeëvenaarde audiokwaliteit. Met zijn krachtige prestaties en uitgebalanceerde geluidsweergave biedt de Beolab 50 een meeslepende luisterervaring.

Beam Width Control

Met zijn verstelbare akoestische lens kan Beolab 50 zijn geluidsweergave aanpassen aan het publiek. Bij het luisteren in je eentje trekt de lens samen om het geluid te richten en een optimale luisterpositie te creëren. Als je een huis vol gasten hebt, opent de lens zich voor een kamervullende geluidsprestatie. 

Active Room Compensation

Active Room Compensation meet het akoestische gedrag van de kamer en de plaatsing van de luidsprekers. De gegevens worden gebruikt om een op maat gemaakte set filters te creëren voor de Beolab 50, specifiek afgestemd op de ruimte, zodat je muziek kunt ervaren zoals deze bedoeld is.

Personaliseer je eigen Beolab 50

Een set Beolab 50 in harmonie met je interieur. Kies je favoriete materialen en kleuren om van Beolab 50 jouw eigen unieke exemplaar te maken.

Innerlijke prestatie, uiterlijke schoonheid

Welkom bij de Beolab 50 – de ultieme luidsprekerervaring die perfectie in geluid en design combineert. Ontdek een nieuwe dimensie van audio met de Beolab 50, ontwikkeld door Bang & Olufsen, een pionier op het gebied van hoogwaardige audiotechnologie.

De Beolab 50 is ontworpen om een adembenemende geluidskwaliteit te leveren die je naar nieuwe muzikale hoogten zal brengen. Met de Active Room Compensation-technologie past de Beolab 50 zich aan aan de akoestiek van je ruimte, waardoor je altijd kunt genieten van een gebalanceerde en nauwkeurige geluidsweergave, ongeacht de omgeving.

Met een vermogen van 2100 watt per luidspreker en zeven ingebouwde versterkers, levert de Beolab 50 een krachtig geluid dat elke noot tot leven brengt. De unieke Acoustic Lens-technologie zorgt voor een breed geluidsveld, waardoor elke hoek van de kamer wordt gevuld met rijke en gedetailleerde klanken.

Naast de indrukwekkende geluidskwaliteit is de Beolab 50 ook een esthetisch meesterwerk. Het slanke en tijdloze ontwerp past perfect in elke interieurstijl. Met het motorisch verstelbare akoestische lenssysteem en de aluminium vleugelvormige lamellen voegt de Beolab 50 een vleugje elegantie toe aan je woonruimte.

Dankzij de geavanceerde connectiviteitsopties kun je moeiteloos je favoriete muziek streamen naar de Beolab 50. Via Bluetooth, Wi-Fi of bedrade aansluitingen kun je verbinding maken met verschillende bronnen en genieten van een naadloze luisterervaring.

Ontdek de ongeëvenaarde geluidskwaliteit en het verfijnde design van de Beolab 50. Ervaar de kracht van de Active Room Compensation-technologie, dompel jezelf onder in de muziek en laat je betoveren door de perfectie van geluid. De Beolab 50 is de ultieme keuze voor audiofielen die streven naar het allerbeste op het gebied van geluidservaring.

De minder je wilt, hoe meer het kost

André Poulheim en Thorsten Frackenpohl dwalen door de gangen van de kantoren van de conceptmanagers in Struer. Ze zijn zojuist gearriveerd vanuit Keulen en de twee Duitse ontwerpers staan te popelen om aan de slag te gaan. De taak die voor hen ligt, is het afronden van de laatste wijzigingen aan de nieuwe Beolab luidspreker.

Met hun expertise en creativiteit zullen Poulheim en Frackenpohl ervoor zorgen dat de nieuwe BeoLab luidspreker voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Door hun jarenlange ervaring in het ontwerpen van audioproducten weten ze precies hoe ze een meeslepende luisterervaring kunnen creëren.

Kill your darlings

“We zijn begonnen met een duidelijke geometrie,” zegt Andre Poulheim en vervolgt, “en vanaf dat moment was het een kwestie van zo veel mogelijk verfijnen.” In het verleden waren Bang & Olufsen producten meestal recht en geometrisch, bijna grafisch in hun expressie. De ontwerpafdeling is geleidelijk begonnen met het verzachten van de vormen, waarbij ze kiezen voor meer organische vormen en details wanneer dat zinvol is. Dit zou ook het geval zijn met Beolab 50.

“Wat mensen fascineert, is wanneer er een duidelijk doel is voor een product en je er jarenlang naar kunt kijken zonder dat het relevantie verliest,” zegt Andre Poulheim.

Beolab 50 is een echte prestatiespeaker en heeft enkele van de baanbrekende basisprincipes geërfd die zijn ontwikkeld voor Beolab 90. De cruciale truc bij het werken aan iets dat technologisch zo complex is als deze speaker, is het beheren van de componenten en de mechanica – omdat het doel altijd is om het innerlijke beest te verbergen of te verfraaien. “Hoe minder je wilt, hoe moeilijker het is,” zoals Andre Poulheim opmerkt met een glimlach, voordat hij uitlegt: “en met Beolab 50 heb je een zeer duidelijke voorkant en twee afzonderlijke achterkanten. De rest is aan het zicht onttrokken. Een solide aluminium behuizing houdt alle functionaliteit op zijn plaats en zorgt voor een solide stabiliteit. Je ziet de essentie, terwijl de complexiteiten zijn weggestopt. Het ziet er eenvoudig uit, maar het is een moeilijke taak.”

Recommended Room Size

20-150 m² 200-1500 ft²

Speaker Configuration

1 x 3/4” tweeter 3 x 4” midrange 3 x 10” woofers

Amplifier

For tweeter: 1 x Bang & Olufsen ICEpower 300 watts For midranges: 3 x Bang & Olufsen ICEpower 300 watts For woofers: 3 x Bang & Olufsen ICEpower 300 watts

Frequency Range

< 15 to > 43,000 Hz

Maximum Sound Pressure Level @1m

120 dB SPL

Bass Capability

116 dB SPL

Advanced Sound Features

Acoustic Lens Technology (ALT) Advanced Active Room Compensation Adaptive Bass Linearization Beam Width Control Thermal Protection

Designer

Noto GmbH

Materials

Aluminium Fabric Wood

Weight

61 kg

Dimensions

45.5 W x 108.8 H x 28.5 D cm

  • Beolab 50 Dimensions Drawings

Power supply

Power supply built-in Power cable included

Wi-Fi

Wireless Power Link (24 bit / 48 kHz) WiSA (24 bit / 96 kHz)

Wireless Powerlink

Wireless Power Link (24 bit / 48 kHz) WiSA (24 bit / 48 kHz)

Inputs and outputs

Wireless input: Wireless Power Link (24 bit / 48 kHz) WiSA (24 bit / 96 kHz) Digital input: Digital Powerlink (24 bit / 192 kHz)

Digital Input (Primary speaker) USB Audio (24 bit / 192 kHz) S/P-DIF (24 bit / 192 kHz) Optical (24 bit / 96 kHz)

Analogue Input (Primary speaker) Power Link RCA

Remote controls

Beoremote Halo Beoremote One

Product informatie